Insuficiență cardiacă
Insuficiența cardiacă, se mai poate numi „oboseala inimii”.
Este o afecțiune în care inima este incapabilă:
În consecință, țesuturile primesc mai puțin sânge ca urmare a incapacității inimii de a pompa, iar pe de altă parte sângele stagnează și se acumulează în organe, ca urmare a incapacității inimii de a-l primi.
Insuficiența cardiacă este rezultatul orcărei tulburări care poate „obosii” inima (afectează funcția de contractilitate),
Simptomele insuficienței cardiace, prezentate de pacienți, sunt următoarele:
Clasificarea insuficienței cardiace se face în funcție de relația între apariția simptomelor și capacitatea la efort al pacientului. Se prezintă 4 clase conform Asociatiei Inimi din New York (NYHA) care descriu severitatea bolii:
Diagnosticul bolii în ambulator se poate realiza prin:
Tratamentul insuficienței cardiace are rolul de a prevenii progresia bolii și de a oferii pacienților o îmbunătățiire a calității vieții.
Ca și la restul bolilor cardiovasculare, și în insufuciența cardică, regimul de viață este un factor important în tratamentul acesteia:
Tratametul medicamentos este format din mai multe clase de medicamente, care vor fi alese și asociate și medicul cardiolog, după consult și analiza tuturor datelor medicale ale fiecărui pacient în parte.
De reținut: